Trobada de vehicles clàssics a Sant Joan de Palamós

Un referent dins el món dels Vehicles Clàssics de les comarques gironines


El primer cap de setmana d’agost, dins el programa d’actes de la Festa Major de Sant Joan, prop de 150 vehicles s’apleguen a la Trobada de Vehicles Clàssics. Els participants comencen a omplir la Plaça de Mossèn Gumersind a primera hora del matí amb la intenció d’encapçalar el rànquing d’inscripcions i gaudir de les millors places d’aparcament. Ciclomotors, motocicletes, cotxes, furgonetes i, fins i tot, carros i un tractor, omplen de gom a gom la plaça i el carrer adjacent. A Sant Joan hi desfilen vehicles emblemàtics del segle passat, el més antic dels quals un Citroën 5HP Torpédo de l’any 1923. El color groc amb què es comercialitzaren les primeres unitats van popularitzar-lo amb el sobrenom de petite citron. Aquesta “petita llimona”, amb una producció superior a 80.000 unitats, fou un èxit de ventes del fabricant francès entre 1922 i 1926. A la plaça s’hi poden veure, entre molts d’altres, un Rosengart de 1936, un Citroën Stromberg de 1951, un Biscúter 100 de fabricació catalana i nombrosos exemplars del mític SEAT 600. En la categoria de dues rodes, una Chang-Jiang CJ750 de 1945 amb sidecar ha estat la més veterana. L’han acompanyat una Lube 150 de 1955, una OSSA de 1959, una Montesa Impala de 1962 i diverses Vespa, Bultaco, Rovena i, fins i tot, les simpàtiques Vespino i Mobylette.

 

 

L’Associació de Veïns de Sant Joan, entitat organitzadora de l’acte, convida a esmorzar a tots els participants. Asseguts al “menjador” improvisat a l’Era de Can Fesol, conductors i acompanyants fan petar la xerrada, tot comentant les característiques dels vehicles, mentre a la barbacoa es van servint els entrepans de botifarra.

Cap a migdia, de forma espontània, la comitiva de clàssics començà a desfilar. Sortint de la plaça pel Camí Vell de la Fosca, els vehicles es dirigeixen cap al nucli urbà de Palamós, pel Vial del Port. Al seu pas pel centre de la Vila, els clàssics captiven la mirada dels turistes que en aquesta època visiten la localitat. Càmeres fotogràfiques i telèfons mòbils immortalitzaren el comiat d’aquesta especial Trobada a Sant Joan de Palamós.

 

 

L’augment del nombre de participants i la satisfacció dels visitants, augura un futur prometedor a una Trobada que, tot i que només ha celebrat les primeres edicions, ja ha esdevingut un referent dins el món dels Vehicles Clàssics de les comarques gironines.